Woningen op maat
Passend binnen uw budget
Duurzaam ontwerp

Onze werkwijze voor een omgevingsvergunning aanvragen en meer bouwzaken

Van het schetsen van uw wensen tot een omgevingsvergunning aanvragen: wij helpen u graag. Wilt u uw toekomstige woning laten ontwerpen en bouwen door Balance Woningen? Dat werkt eenvoudig via een aantal stappen.

Een omgevingsvergunning aanvragen en alle andere stappen voor het realiseren van uw droomhuis

  1. In het eerste, oriƫnterende gesprek bespreken we uw wensen aan de hand van een aantal voorbeeldontwerpen. We geven u een advies over de mogelijkheden binnen uw budget.
  2. Op basis van dit gesprek werken we een van de voorbeeldontwerpen verder voor u uit.
  3. In deze schetsplanfase kunnen we u een indicatie van de bouwkosten geven. Wilt u dit exact weten? Dan vragen we het bouwbedrijf om een begroting te maken. Balance Woningen werkt samen met een aantal geselecteerde bouwbedrijven. Geeft u zelf de voorkeur aan een bepaald bouwbedrijf? Dan werken wij ook hier graag mee samen.
  4. Als het schetsplan naar uw wens is en binnen uw budget past, dienen we de principeaanvraag bij de gemeente in. Bij deze aanvraag wordt het ontwerp getoetst op de eisen van het bestemmingsplan en de welstand. Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning komen verschillende aspecten kijken. Wilt u weten wat er allemaal komt kijken bij het aanvragen van een omgevingsvergunning? Wij informeren u hier graag meer over.
  5. Is de principeaanvraag akkoord, dan gaan we alle tekeningen uitwerken. Aan de hand hiervan dienen we een aanvraag voor een bouwvergunning in. Dit traject, inclusief de contacten met de gemeente, begeleiden wij volledig.
  6. Als de bouw kan beginnen, blijven we stand-by om vragen van u of het bouwbedrijf te beantwoorden. De mogelijkheden voor bouwbegeleiding bespreken we graag met u.

Zet de eerste stap van uw bouwproject: neem contact met ons op!

Heeft u naar aanleiding van dit stappenplan nog vragen? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u een omgevingsvergunning moet aanvragen of wilt u een gesprek met ons inplannen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via onderstaande button of door te bellen naar 0318 55 42 00.